"Több dolgok vannak földön és egen, mintsem bölcselmetek elgondolni képes..."

Shakespeare: Hamlet

Aki ma gyereket vállal megválaszolatlan kérdések sokaságával kerül szembe. Húsz éve egy kézlegyintéssel oldódtak meg a problémák: Szokd meg és kész!- mondták anyáink.  Rengeteg szabálytalan, ún. "problémás" gyermek mutatja, a jó neveléshez elengedhetetlen a szülők magabiztos önismerete, és az ebből következő bátor, nyitott kíváncsiság. Jól bevált szabályok helyett egyedi bánásmód. Szigor helyett érzelmi következetesség. Tekintélyelvűség helyett a humor és közös beszédnyelv.

A blog célja , hogy nevelés helyett adjunk nevet a dolgoknak. Magyarázzuk a világot gyerekeinknek úgy, hogy érezzék, csak néhány dolgot tudunk jobban, azt is azért, mert előbb érkeztünk mint ők. Értsük magyarázataikat, azért, hogy mindig kicsit előttük járjunk. Nyerjük el bizalmukat, hogy ne kelljen utólag magyarázkodnunk. Nincs az a szentimentalista túlzás, ami sok lenne gyerek ügyben. Mentálisan stabil, egészséges, tehetséges, boldog, elégedett gyerekeket szeretnénk látni a világban. A legkisebb lépés is fontos, melyet ezért tesz valaki. Bevalljuk, mi itt a blogon fanatikus rajongói vagyunk saját gyermekeinknek, fanatikus kutatói a gyermeksors jobbítás tudományának.

Az alternatív oktatás új formáit keressük, reméljük megfelelően formabontó módon. Szeretnénk ha a félelmek kíváncsisággá, az unalom érdeklődéssé, a fáradság pedig alkotókedvvé változhatna, bárki számára.

Dialógust szeretnénk folytatni egymással és az olvasókkal, mi is izgalommal vegyes kíváncsisággal várjuk, mit sikerül hasznossá tenni sok éves munkánk eredményeiből. Élő rendszerekhez szeretnénk kötni a filozófia elméleteit, modern gyakorlattá a különböző vallások bevált módszereit. Alkotó ideákat keresünk a művészetekben, új ritmusokat a számelméletben. Feszegetjük majd a pszichológia határait misztikummal, a lélek perspektíváival. Vagy egyszerűen csak dumálunk egyet a kölkökről, poénokat nyomunk, ha kell röhögünk magunkon. Mondunk meséket az új sorsú szépséges gyermeklélek tisztaságáról… igyekszünk több hangot, stílust megszólaltatni, minden életkort bejárni, hiszen ahány gyerek, annyi új világ. „ mindig más, és mégis mindig ugyanaz”...

 

Szerző: babajaga  2012.05.27. 19:51 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tanitani-idea.blog.hu/api/trackback/id/tr114549501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása